Geneaal downloadpagina

Voor downloaden van GENEAAL zijn er de volgende mogelijkheden:

Laatste versie (voor nieuwe gebruikers en voor gebruikers van 9.0, 9.1 beta en versies tot en met 9.1(90)):

 Geneaal 9.1 [build 9.1(92)]                       Geneaal9192Install.exe (15,2 MB)    info 

Oudere versies:

 Geneaal 9.0 [build 9.0(43)]        Geneaal90Install.exe (14,7 MB)    info 
 Geneaal 9.0 Upgrade [build 9.0(43)]        Geneaal90Upgrade.exe (14,2 MB)    info 
 Geneaal 8.1 Totaal [build 8.1(15)]   Geneaal81Install.exe (15,1 MB)   info
 Geneaal 8.0 Upgrade [build 8.0(44)]   Geneaal80Upgrade.exe (14,6 MB)    info
 Geneaal 7.2 Totaal [build 7.2(27)]             Geneaal72Install.exe (12,5 MB)       info 
 Geneaal 7.2 Upgrade [build 7.2(27)]         Geneaal72Upgrade.exe (12,1 MB)    info 
 Geneaal 7.2 Build [build 7.2(27)]              GeneaalBuild7227.exe (8,3 MB)       info 
 Geneaal 7.1 Totaal [build 7.1(23)]              Geneaal71Totaal.exe (10,9 MB)    info 
 Geneaal 7.1 Build 23              GeneaalBuild7123.exe (2,5 MB)    info 
 Geneaal 7.1 Upgrade              Geneaal71Upgrade.exe (10,0 MB)    info 
 Geneaal 7.0 Totaal [build 7.0(55)]              Geneaal70Install.exe (10,0 MB)    info 
 Geneaal 7.0 Upgrade [build 7.0(55)]           Geneaal70Upgrade.exe (9,6 MB)   info 
 Geneaal 7.0 Build 55 [build 7.0(55)]           GeneaalSR70.exe (2,5 MB)           info 


Let op: Voor een nieuwe installatie van versie 9.1, voor een upgrade van 9.0, 9.1 beta en voor een upgrade vanaf 9.1 (60) t/m 9.1 (90) moet het zelfde programma worden gebruikt! Er is geen apart upgradeprogramma voor gebruikers van versie 9.0.

Let op: Wanneer nog oudere versies, zoals 7.x of 8.x worden gebruikt, moeten deze eerst worden geupgrade tot 9.0.

Let op: Bij Windows 2000, Windows Vista, Windows 7, 8 en 10 moet de gebruiker administratorrechten hebben of kunnen verkrijgen tijdens het installeren!
Windows zal mogelijk ook aangeven dat het te openen installatieprogramma van een onbekende uitgever afkomstig is. Dit komt doordat VBUS geen officieel certificaat heeft aangeschaft. De kosten hiervoor zijn te hoog voor een "gratis" programma. U kunt met een gerust hart toch het installatieprogramma uitvoeren. Het installatieprogramma is getest tegen aanwezige virussen met meer dan 60 scanners m.b.v. https://www.virustotal.com/nl/ .
Wat wel veel gebeurt, is dat wanneer er geen code-certificaat aanwezig is, de virusscanner al alarm slaat en niet toestaat dat het setup-programma wordt uitgevoerd. In een dergelijk geval moet de virusscanner tijdelijk worden uitgeschakeld.

Let op: Bij sommige versies van Windows komt het voor dat na de installatie het systeem klaagt dat mogelijk de installatie niet goed is verlopen. Dit bericht is niet terecht. Men kan Windows gerust stellen door aan te geven, dat het programma wel goed is geïnstalleerd.

Let op: Omdat in versies lager dan 7.0 de uitvoer naar MS-Word met behulp van macro's wordt gedaan, is het nodig om de eerste maal dat een sjabloon GENEAAL*.DOT wordt gebruikt, toestemming te geven voor het uitvoeren van deze macro's!

Het is uiteraard zeer verstandig om VOOR het upgraden, met de BESTAANDE Geneaal-versie eerste een reservekopie te maken van ALLE dossiers!
Bij de eerste keer openen van een dossier in de nieuwe versie van Geneaal, worden deze, indien nodig, automatisch geconverteerd.

Verzoek: Geneaal is door diverse personen getest. Maar dit wil niet zeggen dat er geen fouten meer zullen optreden. Het is een dermate groot programma dat het mogelijk is dat er nog onvolkomenheden aan het licht treden. Wanneer een gebruiker dit ontdekt, wordt het zeer op prijs gesteld, om dit door te geven per email.GENEAAL is in principe kosteloos. Om de verdere ontwikkeling te kunnen bekostigen wordt een vrije financiële bijdrage op prijs gesteld. Deze kan worden overgemaakt op:

IBAN: NL77 INGB 0000 9872 58 (BIC: INGBNL2A)
t.n.v. G. van Binsbergen te Nunspeet

Doorgeven van GENEAAL aan anderen is toegestaan, mits de bron wordt vermeld en ook op de mogelijkheid van een vrije bijdrage wordt gewezen.

Geen enkele aansprakelijkheid t.a.v. mogelijke schade door het gebruik van GENEAAL wordt door de auteur aanvaard. Lees verder de algemene voorwaarden


Installeren van of opwaarderen naar Geneaal 9.1(92)

De werkwijze voor installatie van GENEAAL voor nieuwe gebruikers en voor gebruikers van 9.0, 9.1 beta en vanaf 9.1(90) en hoger is globaal als volgt:
Download Geneaal9192Install.exe naar een geschikte map. Open Geneaal9192Install.exe door er dubbel op te klikken. Eerst wordt getest of dit de nieuwste versie is van het installatieprogramma. Hiervoor is een internetverbinding nodig. Is de test geslaagd dan wordt daarna uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd.
Nadat SetUp is gestart, zijn er twee opties Installeer Geneaal 9.1 (standaard) en Installeer Geneaal 9.1 (aangepast). De laatste optie biedt de mogelijkheid om Geneaal 9.1 op een andere locatie te installeren dan op de standaardlocatie "C:\Program Files (x86)\VBUS\Geneaal". In normale gevallen kan men kiezen voor de eerste (standaard-)optie.
Druk op de knop Uitvoeren. Tijdens de installatie wordt de vraag gesteld of ook het dossier met de genealogische gegevens van het Huis van Oranje Nassau moeten worden geladen. Wanneer hierop bevestigend wordt geantwoord, kan na installatie, bij de eerste start van Geneaal gekoppeld worden met dit dossier. Hiermee zijn direct gevens beschikbaar om de eerste ervaring op te doen.
Het installatieprogramma zal onder de Start-knop van Windows een groep Genealogie creëren, met als menu-items: Geneaal 9.1, Geneaal Help, Geneaal Sjabloontester, Geneaal PluginCompiler, Geneaal naar MS-WORD, Geneaal naar OO en GeneaalRepair. Ook op het bureaublad verschijnt een icoon voor Geneaal 9.1.

Tot slot van de installatie wordt het LeesMij-bestand getoond.
Lees dit zorgvuldig door: hierin staan de voorwaarden voor gratis gebruik en de hulp bij de eerste start van GENEAAL.
Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download Geneaal9192Install.exe (Geneaal9192Install.exe: 15,2 MB)Installeer Geneaal 9.0 Totaal

De werkwijze voor installatie van GENEAAL 9.0 Totaal is globaal als volgt:
Download Geneaal90Install.exe naar een geschikte map. Open Geneaal90Install.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd.
Nadat SetUp is gestart, zijn er twee opties Installeer Geneaal 9.0 (standaard) en Installeer Geneaal 9.0 (aangepast). De laatste optie biedt de mogelijkheid om Geneaal 9.0 op een andere locatie te installeren dan op de standaardlocatie C:\Program Files of C:\Program Files (x86). In normale gevallen kan men kiezen voor de eerste (standaard-)optie.
Druk op de knop Uitvoeren. Tijdens de installatie wordt de vraag gesteld of ook het dossier met de genealogische gegevens van het Huis van Oranje Nassau moeten worden geladen. Wanneer hierop bevestigend wordt geantwoord, kan na installatie, bij de eerste start van Geneaal gekoppeld worden met dit dossier. Hiermee zijn direct gevens beschikbaar om de eerste ervaring op te doen.
Het installatieprogramma zal onder de Start-knop van Windows een groep Genealogie creëren, met als menu-items: Geneaal 9.0, Geneaal Help, Geneaal Sjabloontester, Geneaal PluginCompiler, Geneaal naar MS-WORD, Geneaal naar OO en GeneaalRepair. Ook op het bureaublad verschijnen iconen als Geneaal 9.0, Geneaal Help.

Tot slot van de installatie wordt het LeesMij-bestand getoond.
Lees dit zorgvuldig door: hierin staan de voorwaarden voor gratis gebruik en de hulp bij de eerste start van GENEAAL.
Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download Geneaal90Install.exe (Geneaal90Install.exe: 14,7 MB)Opwaarderen naar Geneaal 9.0

Deze versie is bedoeld voor gebruikers van Geneaal versie 8.0.
De werkwijze voor het opwaarderen naar versie 9.0 van GENEAAL is globaal als volgt:
Download Geneaal90Upgrade.exe naar een geschikte map. Open Geneaal90Upgrade.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd. Nadat SetUp is gestart, is er slechts één optie "Upgraden Geneaal naar 9.0". Druk op de knop Uitvoeren. Onder de Start-knop van Windows wordt de groep Genealogie aangepast, met als menu-items: Geneaal 9.0, Geneaal Help, Geneaal Sjabloontester, Geneaal PluginCompiler, Geneaal naar MS-WORD, Geneaal naar OO en GeneaalRepair. Ook op het bureaublad verschijnen iconen als Geneaal 9.0 en Geneaal Help.
Tot slot van de installatie wordt het LeesMij-bestand getoond. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download Geneaal90Upgrade.exe (Geneaal80Upgrade.exe: 14,2 MB)

Het is uiteraard zeer verstandig om VOOR het upgraden met de BESTAANDE versie eerste een reservekopie te maken van ALLE dossiers!
Bij de eerste keer openen van een dossier worden deze automatisch geconverteerd.
In het uitvoerscherm zal voor het Geneaal-sjabloon een versie moeten worden gekozen die geschikt is voor deze versie van Geneaal: dus een versie waarvan de naam eindigt op "9".


Installeer Geneaal 9.0 Build 43

Deze versie is bedoeld voor gebruikers van Geneaal versie 9.0 met een buildnummer lager dan 43.
In deze build is een fout in de gebeurtenissenlijst bij een persoon verholpen.
De werkwijze voor het installeren van versie 9.0(43) van GENEAAL is globaal als volgt:
Download GeneaalBuild90.exe naar een geschikte map. Open GeneaalBuild90.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd. Nadat SetUp is gestart, is er slechts één optie "Installeer build GENEAAL 9.0(43)". Druk op de knop Uitvoeren.
Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download GeneaalBuild90.exe (GeneaalBuild90.exe: 10,6 MB)


Installeer Geneaal 8.1 Totaal

De werkwijze voor installatie van GENEAAL 8.1 Totaal is globaal als volgt:
Download Geneaal81Install.exe naar een geschikte map. Open Geneaal81Install.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd.
Nadat SetUp is gestart, zijn er twee opties Installeer Geneaal 8.1 (standaard) en Installeer Geneaal 8.1 (aangepast). De laatste optie biedt de mogelijkheid om Geneaal 8.1 op een andere locatie te installeren dan op de standaardlocatie C:\Program Files. In normale gevallen kan men kiezen voor de eerste (standaard-)optie.
Druk op de knop Uitvoeren. Tijdens de installatie wordt de vraag gesteld of ook het dossier met de genealogische gegevens van het Huis van Oranje Nassau moeten worden geladen. Wanneer hierop bevestigend wordt geantwoord, kan na installatie, bij de eerste start van Geneaal gekoppeld worden met dit dossier. Hiermee zijn direct gevens beschikbaar om de eerste ervaring op te doen.
Het installatieprogramma zal onder de Start-knop van Windows een groep Genealogie creëren, met als menu-items: Geneaal 8.1, Geneaal Help, Geneaal Sjabloontester, Geneaal PluginCompiler, Geneaal naar MS-WORD, Geneaal naar OO en GeneaalRepair. Ook op het bureaublad verschijnen iconen als Geneaal 8.1, Geneaal Help.

Tot slot van de installatie wordt het LeesMij-bestand getoond.
Lees dit zorgvuldig door: hierin staan de voorwaarden voor gratis gebruik en de hulp bij de eerste start van GENEAAL. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download Geneaal81Install.exe (Geneaal81Install.exe: 14,9 MB)


Opwaarderen naar Geneaal 8.0

Deze versie is bedoeld voor gebruikers van Geneaal versie 7.2.
De werkwijze voor het opwaarderen naar versie 8.0 van GENEAAL is globaal als volgt:
Download Geneaal80Upgrade.exe naar een geschikte map. Open Geneaal80Upgrade.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd. Nadat SetUp is gestart, is er slechts één optie "Upgraden Geneaal naar 8.0". Druk op de knop Uitvoeren. Onder de Start-knop van Windows wordt de groep Genealogie aangepast, met als menu-items: Geneaal 8.0, Geneaal Help, Geneaal Sjabloontester, Geneaal PluginCompiler, Geneaal naar MS-WORD, Geneaal naar OO en GeneaalRepair. Ook op het bureaublad verschijnen iconen als Geneaal 8.0 en Geneaal Help.
Tot slot van de installatie wordt het LeesMij-bestand getoond. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download Geneaal80Upgrade.exe (Geneaal80Upgrade.exe: 14,5 MB)

Het is uiteraard zeer verstandig om VOOR het upgraden met de BESTAANDE versie eerste een reservekopie te maken van ALLE dossiers!
Bij de eerste keer openen van een dossier worden deze automatisch geconverteerd.
In het uitvoerscherm zal voor het Geneaal-sjabloon een versie moeten worden gekozen die geschikt is voor deze versie van Geneaal: dus een versie die eindigt op "8".


Installeer Geneaal 8.0 Build 44

Deze versie is bedoeld voor gebruikers van Geneaal versie 8.0 met een buildnummer lager dan 44.
--> Het is van belang om deze build te installeren, omdat er een paar foutjes zijn verbeterd.
--> Wanneer men nog build 36 gebruikt, dan geeft build 44 een aantal nieuwe dingen.

De werkwijze voor het installeren van versie 8.0(44) van GENEAAL is globaal als volgt:
Download GeneaalBuild80.exe naar een geschikte map. Open GeneaalBuild80.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd. Nadat SetUp is gestart, is er slechts één optie "Installeer build GENEAAL 8.0(44)". Druk op de knop Uitvoeren.
Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download GeneaalBuild80.exe (GeneaalBuild80.exe: 9,7 MB)


Versie Geneaal 7.2 Totaal

De werkwijze voor installatie van GENEAAL 7.2 Totaal is globaal als volgt:
Download Geneaal72Install.exe naar een geschikte map. Open Geneaal72Install.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd.
Nadat SetUp is gestart, zijn er twee opties Installeer Geneaal 7.2 (standaard) en Installeer Geneaal 7.2 (aangepast). De laatste optie biedt de mogelijkheid om Geneaal 7.2 op een andere locatie te installeren dan op de standaardlocatie C:\Program Files. In normale gevallen kan men kiezen voor de eerste (standaard-)optie.
Druk op de knop Uitvoeren. Tijdens de installatie wordt de vraag gesteld of ook het dossier met de genealogische gegevens van het Huis van Oranje Nassau moeten worden geladen. Wanneer hierop bevestigend wordt geantwoord, kan na installatie, bij de eerste start van Geneaal gekoppeld worden met dit dossier. Hiermee zijn direct gevens beschikbaar om de eerste ervaring op te doen.
Het installatieprogramma zal onder de Start-knop van Windows een groep Genealogie creëren, met als menu-items: Geneaal 7.2, Geneaal Help, Geneaal Sjabloontester, Geneaal PluginCompiler, Geneaal naar MS-WORD, Geneaal naar OO en GeneaalRepair. Ook op het bureaublad verschijnen iconen als Geneaal 7.2, Geneaal Help.

Tot slot van de installatie wordt het LeesMij-bestand getoond.
Lees dit zorgvuldig door: hierin staan de voorwaarden voor gratis gebruik en de hulp bij de eerste start van GENEAAL. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download Geneaal72Install.exe (Geneaal72Install.exe: 12,9 MB)


Opwaarderen naar Geneaal 7.2

Deze versie is bedoeld voor gebruikers van Geneaal versie 7.0 en 7.1.
De werkwijze voor het opwaarderen naar versie 7.2 van GENEAAL is globaal als volgt:
Download Geneaal72Upgrade.exe naar een geschikte map. Open Geneaal72Upgrade.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd. Nadat SetUp is gestart, is er slechts één optie "Upgraden Geneaal naar 7.2". Druk op de knop Uitvoeren. Onder de Start-knop van Windows wordt de groep Genealogie aangepast, met als menu-items: Geneaal 7.2, Geneaal Help, Geneaal Sjabloontester, Geneaal PluginCompiler, Geneaal naar MS-WORD, Geneaal naar OO en GeneaalRepair. Ook op het bureaublad verschijnen iconen als Geneaal 7.2 en Geneaal Help.
Tot slot van de installatie wordt het LeesMij-bestand getoond. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download Geneaal72Upgrade.exe (Geneaal72Upgrade.exe: 12,0 MB)

Het is uiteraard zeer verstandig om VOOR het upgraden met de BESTAANDE versie eerste een reservekopie te maken van ALLE dossiers!
Bij de eerste keer openen van een dossier worden deze automatisch geconverteerd.


Installeer Geneaal 7.2 Build 27

Deze versie is bedoeld voor gebruikers van Geneaal versie 7.2 met een buildnummer lager dan 27.
De werkwijze voor het installeren van versie 7.2(27) van GENEAAL is globaal als volgt:
Download GeneaalBuild7227.exe naar een geschikte map. Open GeneaalBuild7227.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd. Nadat SetUp is gestart, is er slechts één optie "Installeer build GENEAAL 7.2(27)". Druk op de knop Uitvoeren.
Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download GeneaalBuild7227.exe (GeneaalBuild7227.exe: 8,3 MB)


Versie Geneaal 7.1 Totaal

De werkwijze voor installatie van GENEAAL 7.1 Totaal is globaal als volgt:
Download Geneaal71Install.exe naar een geschikte map. Open Geneaal71Install.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd.
Nadat SetUp is gestart, zijn er twee opties Installeer Geneaal 7.1 (standaard) en Installeer Geneaal 7.1 (aangepast). De laatste optie biedt de mogelijkheid om Geneaal 7.1 op een andere locatie te installeren dan op de standaardlocatie C:\Program Files. In normale gevallen kan men kiezen voor de eerste (standaard-)optie.
Druk op de knop Uitvoeren. Tijdens de installatie wordt de vraag gesteld of ook het dossier met de genealogische gegevens van het Huis van Oranje Nassau moeten worden geladen. Wanneer hierop bevestigend wordt geantwoord, kan na installatie, bij de eerste start van Geneaal gekoppeld worden met dit dossier. Hiermee zijn direct gevens beschikbaar om de eerste ervaring op te doen.
Het installatieprogramma zal onder de Start-knop van Windows een groep Genealogie creëren, met als menu-items: Geneaal 7.1, Geneaal Help, Geneaal naar MS-WORD, Geneaal naar OO, GeneaalRepair en Geneaal Sjabloontester. Ook op het bureaublad verschijnen iconen als Geneaal 7.1, Geneaal Help.

Tot slot van de installatie wordt het LeesMij-bestand getoond.
Lees dit zorgvuldig door: hierin staan de voorwaarden voor gratis gebruik en de hulp bij de eerste start van GENEAAL. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Er worden drie soorten sjablonen meegeleverd: cbg7 (voor rapporten met de door CBG voorgestelde standaard layout), cbg-uitgebr-kw7 (vrijwel gelijk aan cbg, maar met uitgebreidere kwartierstaat) en modern7 met een vrijere layout.
De soorten cbg7 en modern7 worden geleverd in voor de talen Nederlands (zonder toevoeging), Fries, Frans en Engels.

Download Geneaal71Install.exe (Geneaal71Install.exe: 10,9 MB)


Opwaarderen naar Geneaal 7.1

Deze versie is bedoeld voor gebruikers van Geneaal versie 6.x.
De werkwijze voor het opwaarderen naar versie 7.1 van GENEAAL is globaal als volgt:
Download Geneaal71Upgrade.exe naar een geschikte map. Open Geneaal71Upgrade.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd. Nadat SetUp is gestart, is er slechts één optie "Upgraden Geneaal naar 7.1". Druk op de knop Uitvoeren. Onder de Start-knop van Windows wordt de groep Genealogie aangepast, met als menu-items: Geneaal 7.1, Geneaal Help, Geneaal naar MS-WORD, Geneaal naar OO, GeneaalRepair en Geneaal Sjabloontester. Ook op het bureaublad verschijnen iconen als Geneaal 7.1 en Geneaal Help.
Tot slot van de installatie wordt het LeesMij-bestand getoond. Hierin staan nog opmerkingen over de overgang naar versie 7.1, o.a. wat betreft het gebruik van sjablonen. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download Geneaal71Upgrade.exe (Geneaal71Upgrade.exe: 10,0 MB)

Het is uiteraard zeer verstandig om VOOR het upgraden met de BESTAANDE versie eerste een reservekopie te maken van ALLE dossiers!
Bij de eerste keer openen van een dossier worden deze automatisch geconverteerd.


Service Release Geneaal 7.1 Build 23

Deze service release is bedoeld voor gebruikers van Geneaal 7.0.
Download GeneaalSR71Install.exe naar een geschikte map. Open GeneaalSR71Install.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd. Nadat SetUp is gestart, is er slechts één optie "Installeer Geneaal SR 7.1". Druk op de knop Uitvoeren. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download GeneaalSR71Install.exe (GeneaalSR71Install.exe: 10,3 MB)


Versie Geneaal 7.1 Build 23

Deze service release is bedoeld voor gebruikers van Geneaal 7.1 met een buildnummer lager dan 23. In feite wordt alleen het programma zelf vervangen. Alle andere bestanden, die nodig zijn voor Geneaal worden niet gewijzigd.
Het is wel belangrijk om deze versie te installeren! Er wordt een aantal onvolkomenheden verwijderd.
Download GeneaalBuild7123.EXE naar een geschikte map. Open GeneaalBuild7123.EXE door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd. Nadat SetUp is gestart, is er slechts één optie "Installeer Geneaal 7.1(23)". Druk op de knop Uitvoeren. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download GeneaalBuild7123.exe (GeneaalBuild7123.exe: 2,5 MB)


Versie Geneaal 7.0 Totaal

De werkwijze voor installatie van GENEAAL is globaal als volgt:
Download Geneaal70Install.exe naar een geschikte map. Open Geneaal70Install.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd.
Nadat SetUp is gestart, zijn er twee opties Installeer Geneaal 7.0 (standaard) en Installeer Geneaal 7.0 (aangepast). De laatste optie biedt de mogelijkheid om Geneaal 7.0 op een andere locatie te installeren dan op de standaardlocatie C:\Program Files. In normale gevallen kan men kiezen voor de eerste (standaard-)optie.
Druk op de knop Uitvoeren. Tijdens de installatie wordt de vraag gesteld of ook het dossier met de genealogische gegevens van het Huis van Oranje Nassau moeten worden geladen. Wanneer hierop bevestigend wordt geantwoord, kan na installatie, bij de eerste start van Geneaal gekoppeld worden met dit dossier. Hiermee zijn direct gevens beschikbaar om de eerste ervaring op te doen.
Het installatieprogramma zal onder de Start-knop van Windows een groep Genealogie creëren, met als menu-items: Geneaal 7.0, Geneaal Help, Geneaal naar MS-WORD, Geneaal naar OO, GeneaalRepair en Geneaal Sjabloontester. Ook op het bureaublad verschijnen iconen als Geneaal 7.0, Geneaal Help.

Tot slot van de installatie wordt het LeesMij-bestand getoond.
Lees dit zorgvuldig door: hierin staan de voorwaarden voor gratis gebruik en de hulp bij de eerste start van GENEAAL. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Er worden drie sjablonen meegeleverd: cbg7 (voor rapporten met de door CBG voorgestelde standaard layout), cbg-uitgebr-kw7 (vrijwel gelijk aan cbg, maar met uitgebreidere kwartierstaat) en modern7 met een vrijere layout.

Download Geneaal70Install.exe (Geneaal70Install.exe: 10,0 MB)


Versie Geneaal 7.0 Build 55

Deze service release is bedoeld voor gebruikers van Geneaal 7.0 met een buildnummer lager dan 55. In feite wordt alleen het programma zelf vervangen. Alle andere bestanden, die nodig zijn voor Geneaal worden niet gewijzigd.
Het is wel belangrijk om deze SR te installeren! Er wordt een aantal onvolkomenheden verwijderd.
Daarnaast worden nu in de personenlijst de volledige geboorte/doopdata en overlijdens/begrafenis/crematiedata gegeven. Ook wordt in het hoofdscherm bij de naam van een kind en in de onthoudenlijst bij de naam vermeld of de betreffende persoon één of meer relaties heeft (b.v. ", R"). Op alle voorkomende plaatsen wordt nu het patroniem tussen [ en ] geplaatst.

Download GeneaalSR70.EXE naar een geschikte map. Open GeneaalSR70.EXE door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd. Nadat SetUp is gestart, is er slechts één optie "Installeer Geneaal SR 7.0". Druk op de knop Uitvoeren. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download GeneaalSR70.exe (GeneaalSR70.exe: 2,5 MB)


Opwaarderen naar Geneaal 7.0

Deze versie is bedoeld voor gebruikers van Geneaal versie 6.x.
De werkwijze voor het opwaarderen naar versie 7.0 van GENEAAL is globaal als volgt:
Download Geneaal70Upgrade.exe naar een geschikte map. Open Geneaal70Upgrade.exe door er dubbel op te klikken. Er wordt uitgepakt in een tijdelijke map. Deze map wordt na installatie automatisch verwijderd. Nadat SetUp is gestart, is er slechts één optie "Upgraden Geneaal naar 7.0". Druk op de knop Uitvoeren. Onder de Start-knop van Windows wordt de groep Genealogie aangepast, met als menu-items: Geneaal 7.0, Geneaal Help, Geneaal naar MS-WORD, Geneaal naar OO, GeneaalRepair en Geneaal Sjabloontester. Ook op het bureaublad verschijnen iconen als Geneaal 7.0 en Geneaal Help.
Tot slot van de installatie wordt het LeesMij-bestand getoond. Hierin staan nog opmerkingen over de overgang naar versie 7.0, o.a. wat betreft het gebruik van sjablonen. Nadat de installatie is voltooid sluit U af met de knop Afsluiten.

Download Geneaal70Upgrade.exe (Geneaal70Upgrade.exe: 9,6 MB)


© 2000 -  VBUSalgemene voorwaarden